Utrecht

'VAREN WAAR HET KAN, RIJDEN ALS HET MOET'

Onder het motto ‘varen waar het kan, rijden als het moet’ tekenen op 13 april 2022 bedrijven, kennisinstanties en publieke partners de intentieovereenkomst ‘Goederenvervoer over Water Provincie Utrecht’. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze intentieovereenkomst, onze ambitie en vindt u de partners die zich reeds hebben aangesloten.
Wilt u meer weten, neem dan gerust contact met ons op.

'Varen waar het kan, rijden als het moet'

Decennialang was het goederenvervoer over water in de provincie Utrecht een ondergeschoven kindje. De focus lag met name op wegtransport. Daar gaat de komende jaren verandering in komen. Op 13 april 2022 ondertekenen publieke en private partijen een intentieovereenkomst. Daarin spreken ze af zich in te spannen om schoon, duurzaam en efficiënt goederenvervoer over water te stimuleren, door beter gebruik te maken van bestaande vaarwegen met duurzame vaar- en voertuigen. Onder het motto ‘Varen waar het kan, rijden waar het moet’ zal er de komende jaren intensief worden samengewerkt om een duurzaam systeem te bouwen waar aan- en afvoer van goederen zoveel mogelijk over het water plaatsvindt.

Lees hier het interview met Arne Schaddelee (Gedeputeerde Province Utrecht) over de intentieovereennkomst en daarmee over de ambities van goederenvervoer in de provincie Utrecht.

Intentieovereenkomst: waar tekenen we voor?

De partijen die de intentieovereenkomst tekenen spreken de ambitie uit om schoon, duurzaam en efficiënt goederenvervoer over water te willen stimuleren.  De  partijen streven ernaar de leefbaarheid en de bereikbaarheid van watergerelateerde steden in de provincie Utrecht (verder) te vergroten door de (negatieve) impact van goederenvervoer op de omgeving te verkleinen en daarbij gebalanceerd gebruik te maken van de (bestaande) infra (multi-modaal: water, weg en spoor). Partijen handelen naar het motto ‘Varen waar het kan, rijden als het moet’ voor
herkomsten en bestemmingen die over water goed bereikbaar zijn in de provincie Utrecht.

Zie bijlage voor de inhoud van de intentieovereenkomst

Direct aanmelden

Wilt u zich direct aanmelden voor deze intentieovereenkomst?

Deze partijen hebben zich al aangemeld

Contact gegevens